Syksyn ensimmäiset JGP-kisat on pelattu

Viime viikonloppuna pelattiin sisäkauden ensimmäiset Cinia JGP-kilpailut. Tampereella kisattiin alle 10- ja alle 14-vuotiaiden luokat. Kotkassa pelattiin 16-vuotiaiden sarjat.

Tampereella kotikenttä toi hyvää menestystä

Kotikenttäedusta pääsivät nauttimaan siis sekä kympit että 14-sarjan pelaajat.  Parhaiten menestyivät tatsilaisista kymppisarjan tytöt.

Ykkössijoitettu Saana Siiranen eteni toiselle kierrokselle voittamalla karsinnat läpäisseen pikkusiskonsa Siljan. Toisen kierroksen virolainen vastustaja kaatui myös selvin luvuin, mutta välierässä Saana joutui tiukille HLK:n Ilona Kanervaa vastaan. Lopulta voitto ja finaalipaikka irtosi lukemilla 6-4, 3-6, 7-6. Kanerva oli edellisellä kierroksella pudottanut jatkosta Tatsin Milla Kotamäen.
Tatsilaisten kesken päästiin pelaamaan finaalissa, kun kaavion toiselta puolelta loppuotteluun eteni Irina Rissanen. Rissanen kukisti välierässä niin ikään Tatsin pelaajan eli Ilona Haaviston.
Loppuottelussa Saana voitti Irinan numeroin 6-4, 6-2.

whatsapp-image-2018-09-27-at-15-51-32
T10 kaksinpelin voittaja Saana Siiranen

Nelinpelin voittoon etenivät Ilona Haavisto/Irina Rissanen. Loppuottelussa he löivät pääkaupunkiseudun parin Janika Estupinan/Anne Moed.

whatsapp-image-2018-09-27-at-15-47-47
T10 nelinpelin finalistit: Irina Rissanen, Ilona Haavisto, Anne Moed ja Janika Estupiñan

Poikien 10-sarjassa parhaiten tatsilaisista menestyi Miro Savolainen etenemällä puolivälieriin. Kolmanneksi sijoitettu Aatu Niemelä vei voiton 6-2, 6-4. Sarjan voiton vei Turun Lucas Eriksson. Lucas vei myös nelinpelin yhdessä parinsa lohjalaisen Nicholas Skogin kanssa.

whatsapp-image-2018-09-27-at-15-48-42
P10 finalistit Lucas Eriksson ja Oliver Kiljunen

14-vuotiaiden sarjassa Atte Viikki ylsi kahdeksan joukkoon ottaen ensin hyvän voiton kolmessa erässä Turun Axel Valavaarasta ja häviten puolivälierässä MLK:n Lucas Forsströmille 6-0, 6-1.
Karsinnoista pääsarjaan etenivät hyvät voitot ottaneet Edwin Malin sekä Topias Siiranen. Molemmilla tie nousi sitten pystyyn pääsarjan avauskierroksella.
Edwin pelasi nelinpelissä Hyvinkään Konsta Laition parina ja he etenivät kahdella hyvällä ja tiukalla voitolla välieriin. Semissä lopulliset voittajat Oliver Byskata ja Forsström olivat vahvempia 6-0, 6-3. Byskata vei nimiinsä myös kaksinpelin  voiton.

P14 finalistit Oliver Byskata ja Lucas Forsström

Tyttöjen kaksinpelissä karsinnan finaaleissa tappiot kokivat Iris Kari sekä Säde Hyrkkönen, molemmat siis ottivat karsinnassa yhden voiton.
Marissa Minetti oli suoraan pääsarjassa ja otti yhden voiton edeten kahdeksan joukkoon ennen tappiota Lappeenrannan Aada Innalle. Sarjan voiton vei vasta maanantaina pelatussa loppuottelussa turkulaistunut Asta Miettinen.

whatsapp-image-2018-09-27-at-15-49-12
T14 finalistit Asta Miettinen ja Clarissa Blomqvist

– Kymmenvuotiaiden tyttöjen menestys oli viikonlopun parasta antia. Saana otti hienosti turnausvoiton ja Irina oli hyvä kakkonen. Lisäksi Rissanen ja Haavisto voittivat nelinpelin. 14-vuotiaissa Topias ja Edwin pelasivat vahvan karsinnan, toistaiseksi vielä pääsarjan sijoitetut vastustajat olivat liikaa. Atte puolestaan otti hyvän kolmen erän voiton Valavaarasta, mietti viikonlopun pelejä Tatsin päävalmentaja Pekka Kainulainen.

Kotkassa laihempi edustus

Kotkassa mukana olivat Suvi Särkinen sekä Virtain Tennisseuraa edustava, mutta Tampereella pääasiassa harjoitteleva, Emilia Salo.
Suvi hävisi avausottelunsa pääsarjassa Kouvolan Maisa Knuutilalle lukemilla 6-4, 6-2. Salo sen sijaan voitti avauskierroksella HVS-Tennistä edustavan Agda Laakson ja puolivälierässä Lahden Fiona Kallion. Välierässä Emilia sai tunnustaa Espoon Tennisseuran Ella Tuomelan tällä kertaa paremmakseen 6-3, 6-1. Sarjan voiton vei lopulta vasta 13-vuotias lupaus Stella Remander Lohjalta.

– Suvi paukutti hienosti kulmasta kulmaan juoksuttaen vastustajaa, mutta liian usein piste sitten päättyi Suvin omaan virheeseen. Emilia selvitti alkuvaikeuksien jälkeen ensimmäisen pelin rutiinilla ja pelasi toisessa erittäin hyvin. Välierässä Emilia ei aivan yltänyt omalle tasolleen ja kun vastustaja vastaavasti pelasi hyvin, niin tällä kertaa tuloksena oli tappio, analysoi valmentajana Kotkassa mukana ollut Saska Huttunen tyttöjen otteluita.