Syksyn ensimmäisissä SM-kisoissa tatsilaismenestystä

Rikkoselle nelinpelin mestaruus

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna ratkottiin 21-vuotiaiden mestaruudet niin tyttöjen kuin poikienkin sarjoissa. HVS-Tenniksen Talissa isännöimät kisat olivat samalla sisäkauden Junior Tourin neljäs osakilpailu.

Tatsin poikapelaajista karsinnoissa tappiot kokivat Peetu Pohjola sekä Veikka Järvinen. Suoraan pääsarjasta aloittanut Roni Rikkonen voitti avausottelunsa, mutta hävisi puolivälierässä Smashin Jussi Tiaiselle 6-2, 6-3. Sarjan voiton vei järjestävän seuran Roni Hietaranta.

Nelinpelissä saatiin sitten mestaruus Tamperelle, kun Ronit Rikkonen ja Hietaranta ottivat jännittävien vaiheiden jälkeen kultaiset mitalit. Loppuottelussa he kukistivat parin Tuomas Rikkonen/Otto Koivisto luvuin 2-6, 6-2, 10-4. Asetelma finaalissa oli sikälikin mielenkiintoinen, että Tuomas ja Roni ovat serkuksia, joten kyseisessä ottelussa ratkottiin myös Rikkosten suvun nelinpelimestaruus.

whatsapp-image-2018-10-05-at-12-52-49
Nelinpelin voittajat Ronit Hietaranta ja Rikkonen
whatsapp-image-2018-10-05-at-12-52-49-2
Otto Koivisto, Tuomas Rikkonen, Roni Hietaranta, Roni Rikkonen

Tyttöjen sarjassa karsinnat läpäisi Virtain Tennisseuraa edustava Emilia Salo. Hänen matkansa pysähtyi pääsarjan avauskierroksella Helsingin Bea Kivikoskea vastaan. Karsinnoissa tappion kärsinyt Martina Minetti puolestaan oli onnekas häviäjä (LL) ja käytti tilaisuutensa hyväkseen voittamalla Kouvolan Maisa Knuutilan pääsarjan ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella vastaan tuli seurakaveri Emma Eerola. Ykköseksi turnauksessa sijoitettu Eerola vei tiukan ottelun nimiinsä vasta kolmannen erän tie-breakissa. Emma oli jo avauskierroksella joutunut venymään tiukkaan kolmen erän kamppailuun lohjalaista Stella Remanderia vastaan.

Pääsarjassa kahdeksan joukkoon etenivät myös Emilia Hartman voitolla Agda Laaksosta (HVS) sekä Lotta Heiskanen voittamalla Stella Erlundin (HVS). Puolivälierissä molemmat kärsivät tappiot, Emilia Liisa Vehviläiselle ja Lotta Peppi Ramstedtille. Vehviläinen eteni myös mestaruuteen voittamalla välierässä Eerolan ja finaalissa Ramstedtin. Emma Eerolalle siis pronssia kaksinpelistä. Nelinpelissä pronssia saivat Hartman parinaan Lahden Fiona Kallio sekä Minetti yhdessä Remanderin kanssa. Nelinpelin voiton veivät Clarissa Blomqvist ja Ramstedt.

whatsapp-image-2018-10-05-at-12-52-49-3
Pronssimitalisti Emma Eerola

Helsingissä oli mukana valmentajista Tero Vilen, joka analysoi viikon antia seuraavasti.

-Valmistautuminen kisoihin ei ollut ihan parasta mahdollista, kun alla oli koeviikko. Ronin mestaruus tietysti oli mahtava juttu ja Roni pelasikin hienosti saaden tiukoissa paikoissa itsestään parasta irti.

-Emma otti pronssia. Hän joutui urakoimaan kaksi tosi tiukkaa peliä lauantaina ja sen takia ei ollut enää ihan terävimmillään sunnuntain välierässä.

-Martina ja Emilia jättivät kentälle kyllä kaikkensa ja erityisesti Martina onnistui tässä turnauksessa saamaan itsestään parasta esille.

12-vuotiaiden JGP Kotkassa

Kotkassa pelattiin jo toisena viikonloppuna peräkkäin JGP-sarjaa, tällä kertaa 12-vuotiaita. Loppuottelut pelattiin vasta maanantaina.

Tatsin pelaajista Pyry Simi eteni pääsarjassa toiselle kierrokselle voitolla Ty Hostista. Ykkössijoitettu Markus Vainikka oli tällä kertaa kuitenkin liian kova luu. Vainikka voitti lopulta koko sarjan.

Tyttöjen kaksinpelissä ykkössijoitettu Liinu Heiskanen otti avauskierroksella voiton, mutta hävisi toisella Daria Bibaninalle. Bibanina voitti sarjan häviämättä erääkään.
Milla Kanto otti niin ikään yhden voiton, mutta taipui toisella kierroksella Sara Pelkoselle. Nelinpelissä Kanto parinaan Natalia Papshev eteni loppuotteluun asti. Finaalissa Bibanina ja Arina Vabistsevits olivat vahvempia lukemilla 6-1, 6-3.

– Milla voitti avausottelusa kokemuksen ja rutiinin turvin, vaikka sanoi pelin jälkeen jännittäneensä varsin paljon. Toisessa ottelussa Milla ohjasi hyvin pelin kulkua, mutta tiukka ottelu päättyi vastustajalle. Liinun ensimmäisessä ottelussa hyvä keskittyminen ja tasaisuus ratkaisivat ottelun hänelle. Toisella kierroksella tappio kisan tulevalle voittajalle oli niukka, kun vastustaja oli tällä kertaa tehokkaampi päättämään pisteitä. Nelinpelissä Millalle hienosti hopeaa ja Liinulle pronssia. Kumpikin pelasi pareineen varsin mallikasta neluria, mietti turnauksessa valmentajana ollut Pauli Partinen.

– Pyry taisteli hienosti ja pelasi rohkeaa peliä. Toisella kierroksella vastustaja oli vaan vielä turhan kova. Ottelu oli kuitenkin hyvä esimerkki siitä, että numerot eivät aina kerro kaikkea. Gamet ja pisteet olivat tiukkaa vääntöä, vaikka numerot olivat selvemmät, Pauli kertoi.