Yleistä
TATS U10 kilpavalmennus toteutetaan iltapäivätoimintana. Viime kaudella pilotoitu malli sai hyvän palautteen niin pelaajilta, valmentajilta kuin vanhemmilta. Kilpavalmennuksessa on tehty päätös, että toimintaa laajennetaan vuosi kerrallaan käsittäen lopulta kaikki alakouluikäluokkien pelaajat. Iltapäivätoiminnan tavoitteena on lisätä laadukkaan lajiharjoittelun, oheisharjoittelun ja liikunnan kokonaismäärää mahdollisimman järkevällä tavalla. Toimintamallissa on monia etuja:
- Lasten ja perheiden päivärytmi helpottuu huomattavasti. Lapset ovat virkeitä harjoituksiin tullessa, vanhempien kuljetusrumba vähenee ja vapaat illat jättävät aikaa kavereille, muille harrastuksille ja perheelle.
- Tenniksen lajiharjoittelu on mahdollista toteuttaa yksilöllisesti seuran parhaiden juniorivalmentajien johtamana.
- Lasten liikunnan kokonaismäärää ja laatua pystytään merkittävästi kasvattamaan hyödyntäen erinomaisia aika- ja olosuhderesursseja.
- Toimintamalli luo vahvaa ryhmä- ja joukkuehenkeä pelaajien välille. Tiiviissä kaveripiirissä harjoittelu on mielekästä ja lapsia motivoivaa.
Pelaajilla jotka eivät voi sitoutua iltapäivätoimintaan, on mahdollisuus liittyä mukaan syksyllä pilotoitavaan TATS U10 ikäkausivalmennukseen. Ikäkausivalmennus on HIPPO harrastevalmennuksen ja U10 kilpavalmennuksen väliin tuleva porras ja se on verrattavissa nykyiseen esikilpavalmennustoimintaan. Info ikäkausivalmennuksesta julkaistaan seuran nettisivuilla heinäkuun alussa.
PÄIVÄ- JA VIIKKORYTMI
Iltapäivätoiminnassa lapset tulevat tennishallille suoraan koulusta. Jokainen päivä alkaa terveellisellä välipalalla ja läksyjen teolla, minkä jälkeen pelaajat siirtyvä portaittain päivän liikunnallisiin osuuksiin. Tyypillinen päiväohjelma rakentuu seuraaviin aikaikkunoihin:
klo 12:30-14:30 klo 13:00-15:00 klo 14:30-16:30 klo 16:00-17:00
Lapset saapuvat hallille, välipala, läksyjen tekoa Yksityisvalmennus tai oheisliikuntaa Lajiharjoitus ryhmässä
Oheisharjoituksia, muuta toimintaa, haku
Lopulliset päivä- ja viikko-ohjelmat sekä kausisuunnitelmat tehdään, kun kaikkien päivittäiset saapumisajat on selvillä. Lähtökohtaisesti TATS päättää minä päivinä pelaajat harjoittelevat. Viikko- ohjelmalla optimoidaan koko valmennusryhmän harjoittelu, ei vain yksittäisten pelaajien aikataulutusta.
HARJOITUSMÄÄRÄT
Henkilökohtaista lajivalmennusta Lajiharjoittelua ryhmässä Oheisharjoittelua ja tukilajeja
U10 VALMENNUS JA ORGANISAATIO
Riittävästi
Riittävästi
Hyvä määrä – lisää omatoimisesti / muut lajit
Vastuuvalmentajat
Apuvalmentajat
Tukivalmentajat
Organisointi ja tiedottaminen
Jussi Koivisto ja Gavrail ”Gabi” Ganchev
Katriina Saarinen, Pauli Partinen, Saska Huttunen, Jarkko Tuomisto Sulkapallo Pekka Rantanen, muut tarpeen mukaan
Jarkko Tuomisto
HARJOITTELUN SISÄLTÖ
Lajiharjoittelun suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat vastuuvalmentajat. Harjoittelussa yhdistyy progressiivisesti ja systemaattisesti etenevä teknisten ja taktisten perustaitojen kehittäminen. Harjoittelua tehdään sekä yksilöllisesti että ryhmissä. Lisätietoja Jussilta ja Gabilta.
Oheisharjoittelussa on vuoden aikana kolme painopistettä:
- Pallopelit – Kehittää osaamista muissa pallopeleissä ei vain pelailemalla, vaan systemaattisesti harjoittelemalla. Pää tukilaji on sulkapallo, jossa käytetään apuna sulkapallovalmentajia.
- Nopeustaitavuus – liikkumistaitojen, kimmoisuuden, nopeuskoordinaation ja heittotaidon systemaattinen harjoittelu ja kehittäminen.
- Urheilullinen perusta – yleistaitavuus, kehonhallintataidot, lihaskunto ja liikkuvuus.
KYYTIPALVELU