Uuden puheenjohtajan tervehdys

Tulin valituksi Tampereen Tennisseuran puheenjohtajaksi 1.1.2019 alkaen vaalikokouksen yksimielisellä päätöksellä. Olen valinnasta ja saamastani kannustuksesta nöyrästi kiitollinen.

Puheenjohtajuuteni aikana haluan nostaa esille muutaman tärkeän asian strategiastamme, urheilujohtamisesta, yhdessä tekemisestä sekä yhteisöllisyydestä:

1. Taloustilanteemme on vahva ja vakaa. Rekisteröitynä yhdistyksenä emme kuitenkaan tavoittele liiketaloudellista voittoa. Jos tuloja tulee, ne ohjataan lajin edistämiseen ja pelaajien tukemiseen.
  2. Hyvän urheilumenestyksen turvaaminen on keskeinen arvomme. Valmennusjärjestelmäämme on panostettu ja se on tuottanut erinomaisia tuloksia. Tämän hyvän kehityksen jatkamiselle pitää kyetä turvaamaan edellytykset. Meillä ei ole huippu-urheilijoita tulevaisuudessa, jos perustyö ei tuota riittävästi potentiaalia.
  3. Seuratoiminnan kehittäminen. Suomalaisissa urheiluseuroissa, myös meillä, tehdään mittaamattoman arvokasta vapaaehtoistyötä. Lisäksi aikuisharrastajien määrä erityisesti meidän seurassamme on viime vuosina moninkertaistunut. Aikuiset pelaavat kenties lajin tuoman hyvänolontunteen ja mukavan peliporukan vuoksi, usein ilman suurempia kilpailullisia tavoitteita. Tamperelaisessa tenniksessä on selvästi vahvaa imua ja vetoa. Miten entisestään tukisimme ja arvostaisimme tätä seuratoiminnan ydintä, kaikille avointa harrastustoimintaa?

Seuran toiminnallisena tarkoituksena on mahdollistaa ja edistää tenniksen pelaamista kaikilla tasoilla. Toiminnan jokapäiväisen käytännön pyörittämisen ohella seura tekee laajaa neuvonta- ja koordinointityötä myös kansallisella tasolla, osallistuu läheisten yhteistyökumppaneiden kuten Tampereen Tenniskeskus Oyn ja Tampere Open Oyn toimintaan, järjestää laadukasta valmennusta ja tukee erityisesti lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Työllämme on siis usein julkisuudessa näkyvimmän osan, huipputason tenniksen, lisäksi paljon muutakin merkitystä.

Tampereen Tennisseura ry täyttää ensi vuonna 110 vuotta ja Tampereen Tenniskeskus Oy 40 vuotta. Tulossa on siis juhlavuosi! Otetaan juhlavuoden teemaksi ”150 tennistekoa”. Seurana tekisimme pieniä ja isompia tennistekoja vuonna 2019. Huomioisimme uudet ja vanhat harrastajat nuorista senioreihin. Tekisimme yhdessä asioita ja mahdollistaisimme tämän upean lajin pelaamisen mahdollisimman monelle, kaikilla pelitasoilla.

Yhteistyöterveisin,
Minttu Lampinen, KTT
Kahden kouluikäisen lapsen äiti ja tennisvalmentajan puoliso
Innokas harrastajapelaaja, kirjoitushetkellä ITF Seniors W40 maailmanranking 257.

Otan palautetta, kehitysehdotuksia ja pelikutsuja vastaan. Nähdään Tennarilla!